Projekti

eu-fondoviuly

Naziv projekta:
Od životnog iskustva do kreativne uloge u životu


Prijavitelj
Kazalište Ulysses

Opis projekta

Putem kazališne umjetnosti, osobe starije od 54 godine, analizirat će vlastite životne situacije te ih odigrati ponovo u novim okolnostima uz mentorstvo Zijaha Sokolovića i Dražena Šivka. Sudionici će, upoznavajući se s alatima distanciranog i izvanjskog pogleda na vlastiti život stjecati vještine relativiziranja i demistifikacije izazovnih okolnosti i situacija, a podizanjem svijesti o vlastitoj nemoći moći će otkloniti pritisak društva i vlastitih očekivanja.

Cilj projekta

Povećanje društvenih interakcija te razvoj kognitivnih i kreativnih vještina osoba starijih od 54 godine putem radionica kroz koje će oblikovati uloge iz životnih situacija.

Očekivani rezultati projekta

25 provedenih participativnih radionica. 105 pripadnika ciljne skupine završilo programe participativnih radionica.

Vrijednost projekta

276.436,44 HRK

Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske (15 %).

Razdoblje provedbe

10 mjeseci (27.5.2022. – 27.3.2023.)

Kontakt

Voditeljica projekta: Nikolina Bilić
nikolina@ulysses.hr

Upute za prijavu

Pozivamo osobe starije od 54 godine da se prijave na radionicu, koju vodi Zijah Sokolović – Od životnog iskustva do kreativne uloga u životu.
Sudionici će, upoznavajući se s alatima distanciranog i izvanjskog pogleda na vlastiti život stjecati vještine relativiziranja i demistifikacije izazovnih okolnosti i situacija, a podizanjem svijesti o vlastitoj nemoći moći će otkloniti pritisak društva i vlastitih očekivanja.
Teme koje se obračuju kroz radionice su: brak, djeca, zdravlje, memorija odnosno sjećanje na proživljeno i pogled u budućnost.

Radionice traju 90 minuta, a održavaju se online, putem ZOOM platforme. U slučaju tehničkih poteškoća, obratite nam se prije radionice kako bismo vam pomogli.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu, te priložiti kopiju osobne iskaznice s obje strane i suglasnost za fotografiranje i snimanje.

Molimo vas da se na radionice prijavite barem dva dana prije navedenih termina kako bismo vam poslali upute za praćenje.

Navedene dokumente potrebno je poslat na mail adresu: nikolina@ulysses.hr

KALENDAR RADIONICA

Trenutno nema aktualnih radionica.

ZAVRŠENE RADIONICE

travanj 2023
ožujak 2023
veljača 2023
Trenutno nema aktualnih radionica.
Load More