Autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić: Zemlja vukova

”Teško je kad si iz malog mjesta. Puno se od tebe očekuje”

Tonka

Autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić:
ZEMLJA VUKOVA
Monodrama
Redateljica: Gala Nikolić

LOKACIJA: Ljetno kino, Veliki Brijun
Polazak broda iz Fažane u 20:00 sati

 

O PREDSTAVI

Monodrama Zemlja Vukova, autorski je tekst Tonke Mršić i Gale Nikolić. Žanrovski odjekuje crna komedija s elementima apsurda, a nastala je iz potrebe da se zapitamo što znači biti žena u maloj zajednici kao što je Lika? Što znači biti žena u Hrvatskoj?

Predstava se bavi društvenim pravilima, prvenstveno Like ili bilo koje druge male zajednice, koja utječu na sudbine triju Ličanki u različitim stadijima života.

Kroz tri različita karaktera autorice progovaraju o našem patrijarhalnom društvu, tradicionalizmu, položaju žene u braku, izboru, samoći, posljedicama rata i nemogućnosti izlaska pojedinca iz okova rečenice ”A šta će ljudi reći?”

Predstava je prožeta autobiografskim elementima.

 

”Čini se da je s monodramom »Zemlja vukova« Tonke Mršić i Gale Nikolić sada Lika, nakon Damira Karakaša  dobila i suvremeni ženski glas. ” – piše novinarka Kim Cuculić za Novi List.

 

O AUTORICAMA

“Zemlju Vukova”, svoju debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić rodom iz Gospića. Završila je preddiplomski studij na APURI u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, nakon čega je magistrirala glumu na istom sveučilištu. Glumila je u predstavama HNK. I. pl. Zajc, Teatra Ulysses i u seriji Područje bez Signala Dalibora Matanića. Ima crnu neukrotivu kosu, prezire rat, a za rođendan bi najviše od svega željela voljela dobiti kravu.

Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Glumila je u predstavama HNK I.pl. Zajc, Ulysses Teatra, INK Pula i filmu Ribanje i ribarsko prigovaranje. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij Glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts ( Tim Burtom, Sofia Coppola) . Ima crvenu neukrotivu kosu , prezire rat i najviše od svega voljela bi postati vila na jedan dan.

”Teško je kad si iz malog mjesta. Puno se od tebe očekuje”
                                                                              -Tonka

Predstava je financirana od strane Studentskog Kulturnog centra u Rijeci

.

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu

Redateljica: Gala Nikolić
Autorice teksta: Tonka Mršić i Gala Nikolić
Majstor svijetla: Marin Lukanović
Grafički dizajn: Filip Koludrović
Autorica videa: Sara Blažić
Slikarica: Đana Kršulja
Fotografija za plakat: Miranda Legović
Glazba: Narodne pjesme Like

Igra: Tonka Mršić