Ulyssesovi Dani Klavira: “New Age For Every Age” Matej Meštrović, Matthew Mayer i Antonija Pacek

ULYSSESOVI DANI KLAVIRA: “New Age For Every Age” Veliki Brijun – dvorište Etnografskog muzeja Polazak broda iz Fažane u 20:00 sati   Matej Meštrović (Hrvatska) Matthew Mayer (USA) Antonija Pacek (Austrija)   Pijanist i skladatelj Matej Meštrović, već godinama aktivan na našoj sceni, u posljednje je vrijeme ostvario niz izuzetnih internacionalnih uspjeha. Nakon osvojenih brojnih […]

ULYSSESOVI DANI KLAVIRA: “New Age For Every Age”

Veliki Brijun – dvorište Etnografskog muzeja

Polazak broda iz Fažane u 20:00 sati

 

Matej Meštrović (Hrvatska)

Matthew Mayer (USA)

Antonija Pacek (Austrija)

 

Pijanist i skladatelj Matej Meštrović, već godinama aktivan na našoj sceni, u posljednje je vrijeme ostvario niz izuzetnih internacionalnih uspjeha. Nakon osvojenih brojnih nagrada, postao je ekskluzivni izvođač moćne američke diskografske kuće Parma Recordings, a uz nastupe širom svijeta, prošle je godine vlastitu skladbu „Dunavska rapsodija“ uz pratnju simfonijskog orkestra praizveo u prestižnoj koncertnoj dvorani Carnegie Hall u New Yorku.

U ulozi domaćina programa “New Age For Every Age” pozvao je u goste dvoje uspješnih kolega, odlučivši se za pitki i dopadljiv izričaj kakvom je i sâm oduvijek bio sklon. Neki to nazivaju „new age“, neki „neoklasika“, ali za njega i autore-izvođače koje je odabrao, Antoniju Pacek, Osječanku s bečkom adresom, i Matthewa Mayera iz Omahe, to je prvenstveno glazba puna emocija. Ovu intimnu i profinjenu ambijentalnost, blisku skladanju za film, nezahvalno je kategorizirati i silom svoditi na hladnu žanrovsku terminologiju.

http://matejmestrovic.com/hr/

https://matthewmayer.com/

http://antonijapacek.com/

 

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu