„Koza još ni krepala” – koncert istarskih glazbenika na Malom Brijunu

Koncert istarskih glazbenika na Malom Brijunu

Koncert istarskih glazbenika na Malom Brijunu

  • Livio Morosin i Banditi (Halid Pipić, Zoran Đorđević, Igor Ostojić)
  • Etno skupina Veja (Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernić, Sebastijan Demark, Ljuban Rajić, Marijan Jelenić)
  • Franko Krajcar & Indivia (Dean Simonelli, Daniel Simonelli, Mladen Perezanović, Dean Trošt),
  • Rade Šerbedžija
  • Dario Marušić
  • Irena & Mauro Giorgi

 

Koncertom istarskih glazbenika i njihovih gostiju u subotu, 16. srpnja na Malom Brijunu počinje ovogodišnja sezona Kazališta Ulysses. To je ujedno i dvadeset i druga sezona ovog sjajnog kazališta i projekta koji je nastao angažmanom Rade Šerbedžije i pokojnog Borislava Vujčića. Danas uz Šerbedžiju Ulysses vode i umjetnička direktorica Lenka Udovički i ravnatelj Duško Ljuština, a svake sezone na Brijune dolaze najpoznatiji glumci iz zemalja regije koji igraju u predstavama tog kazališta.

”Koza još ni krepala”, naziv je koncerta sa kojim se otvara sezona, a nastupit će Livio Morosin i Banditi, etno skupina Veja, Franko Krajcar & Indivia, Irena i Mauro Giorgi, Dario Marušić i Rade Šerbedžija. Livio Morosin okupio je grupu izvanrednih glazbenika, u kojoj su Halid Pipić, Zoran Đorđević i Igor Ostojić, a na repertoaru će se naći i skladbe ”Po ud mene”, “More dimboko, nebo visoko”, “Sandra”, “Žminjska polka” i druge. Poznati glazbenik iz Istre vjerojatno će izvesti i novu skladbu ”Niman lazno za te tvoje suze”, a bit će to prilika da publika čuje i vidi glazbenike koji zbog korone dugo i nisu nastupali. Morosin najavljuje i novi album pod radnim nazivom ”Jedan za drugim”, kao i glazbu za film njegovog prijatelja Dejana Aćimovića, dokumentarcu o proslavljenom vaterpolo treneru Ratku Rudiću.

”To me malo zbunilo jer ne mogu dvije stvari raditi istovremeno, ali album se može očekivati na jesen, ali ćemo se predstaviti s tom novom pjesmom. Treba mi novi hit”, nedavno je u ”Glasu Istre” najavio Livio Morosin. ”Vraćam se tekstu. Dugo vremena sam izbjegavao tekstove tako da će album biti pjevan i pjesme će biti rađene za publiku. Baš pravi autorski rad na kojem ja kao pjevač stojim iza svake izgovorene riječi”. Radio je i na špici za Motovun Film festival, u suradnji sa Danilom Dučakom.

Etno skupina Veja, u kojoj su Goran Farkaš, Saša Farkaš, Marko Pernić, Sebastijan Demark, Ljuban Rajić, Marijan Jelenić je etnosastav iz Pazina, osnovana još 2007. godine. Tada su svirali na lokalnim manifestacijama, a mijenjali su se i članovi skupine. Bave se između ostalog i istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenjem iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Koriste razne instrumente, od harmonike, violine do gajda i miha, a inspiraciju traže u pjesmama svojih predaka. Nedavno su predstavili i album ”Škura ura”, na kojem je deset pjesama.

Franko Krajcar & Indivia čine glazbenici Dean Simonelli, Daniel Simonelli, Mladen Perezanović, Dean Trošt, a kombiniraju istarski melos i suvremene glazbene izričaje. Nedavno su nastupili u Vodnjanu, što je bila prava mala glazbena poslastica.

Sam Krajcar dobitnik je mnogih nagrada, multiinstrumentalist i skladatelj iz Pule, a u studenom prošle godine završio je novi album ”Mušati”. Do sada je objavio četiri samostalna albuma, Pensieri (2008.), Indivia (2010.), Rožice (2013.) i Aleja glagoljaša (2017.) i između ostalogi dobitnik je više nagrada Hrvatske glazbene unije u kategoriji etno glazbala.

Na koncertu će nastupiti i etnomuzikolog i pasionirani istraživač istarske tradicijske glazbe Dario Marušić, koji je istarsku glazbu promovirao i po Europi, od Njemačke i Francuske do Češke i Austrije. Irena & Mauro Giorgi odličan su tim profesionalaca, a prošle su godine nakon duže pauze predstavili novi singl ”Želim”.

Samog Šerbedžiju i njegovu ljubav prema pjevanju ne treba previše predstavljati, a sigurno je da će početak sezone Ulyssesa, uz koncert istarske glazbe, biti poseban spektakl i uživanje za publiku.

 

 

 

 

 

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu