Autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić: Cabaret Valeska

Monodrama “Cabaret Valeska” predstava je o životu i djelu Valeske Gert, nekoć slavne glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa.

Autorski projekt Edvina Liverića i Nike Ivančić:
CABARET VALESKA

LOKACIJA: Ljetno kino, Veliki Brijun
Brod iz Fažane polazi u 20:00 sati

O PREDSTAVI:

Monodrama «Cabaret Valeska» poigrava se elementima dramskog i plesnog teatra, te cabareta. Kroz prožimanje tih triju scenskih umjetnosti dočarava se život i djelo Valeske Gert, nekoć slavne, a danas pomalo zaboravljene glumice, plesačice i svojevrsne pionirke performansa.

Valeska je živjela i djelovala u prvoj polovici prošlog stoljeća, te je svojim stvaralaštvom udarila temelje jednom novom pravcu u umjetnosti, a kojeg danas poznajemo kao Performans.
Za svog ekstravagantnog života surađivala je i prijateljevala s mnogim umjetnicima (Tennessee Williams, Frederico Fellini, Bertolt Brech, Jackson Pollock, itd), te je inspirirala i nadahnula mnoge nadolazeće mlade autore, među kojima se ističe David Bowie.

Kolekcionirajući biografske činjenice (intervjue, pisma i video materijale), razvila se ideja o predstavi koja dočarava začetak performansa. Nika Ivančić plesom, pjesmom i glumom uranja u atmosferu cabareta prošlog stoljeća, a dramski tekst inspiriran posljednjim Valeskinim intervjuom, predstavlja nam život ove umjetnice, na eksplozivan i nekonvencionalan način- upravo onako kako ga je i živjela.

 

 

.

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu

Režija: Edvin Liverić
Izvodi: Nika Ivančić
Glazba: Sandi Bratonja
Video: Marin Lukanović
Koncept scene i kostima: Edvin Liverić i Nika Ivančić
Izrada kostima: Desanka Janković
Grafičko oblikovanje: Nikki Vancaš
Veliko hvala: prof. Rade Šerbedžija, prof. Lenka Udovički, Marko Rogić, Studentski kulturni centar u Rijeci.

Trajanje predstave: 45min