Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema

Odgovor na roman Lava Tolstoja iz 1877., s glazbom Sergeja Rahmanjinova

Karlo Hubak:
Anna Karenjina 2: Hoću ljubav, a ljubavi nema

 

Kazališna predstava za dvoje izvođača koja pred publikom nastaje kao koncert klasične glazbe, predstava suvremenog plesa i stand-upovska ispovijest.

Nakon posvećenog urona u najbolji roman svih vremena, Karlo Hubak na njega daje svoj autorski odgovor. Pod dojmom teksta Lava Tolstoja, polemizirajući sam sa sobom, za klavirom interpretira odabrane klasične kompozicije Sergeja Rahmanjinova, dok usporedno s njim svoju suvremenu perspektivu tolstojevske problematike pred gledatelja donosi koreografkinja i plesačica Gendis Putri Kartini. 

Njihov scenski susret bit će tako susret spolova, susret žanrova, susret vremena, susret kontinenata.

Susret, ili sudar? 

 

 

KARLO HUBAK

 

Karlo Hubak (Zagreb, 1988.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i dirigiranje na Ruskom državnom konzervatoriju u Sankt Peterburgu, gdje je studirao i opernu režiju, te debitirao kao operni dirigent u Teatru Music Hall s operom “Jevgenij Onjegin” P. I. Čajkovskoga, nakon čega je godinu dana angažiran u operi zagrebačkog HNK. Od 2009. u Zagrebu redovito priređuje solističke i komorne recitale, najčešće u dvorani HGZ, i najčešće koncipirane oko djela jednog skladatelja: ciklus klavirskih sonata Beethovena, Schumann, Chopin, Grieg, Dora Pejačević itd. Od 2011. surađuje u dramskom teatru te nastupa kao dirigent i pijanist u predstavama L. Udovički, A. Popovskog, B. Jelčića. Prvu autorsku predstavu “Anna Karenjina: Hoću ljubav, a ljubavi nema.” ostvaruje u veljači 2022., u produkciji Zagrebačkog plesnog centra. Prevodi s ruskog prozu i dramske tekstove (Čehov, Tolstoj, Viripajev).

 

 

GENDIS PUTRI KARTINI

 

Gendis Putri Kartini na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti završava sveučilišni prediplomski studij suvremenog plesa – izvedbeni smjer 2018., kad prezentira i svoj završni rad, solo izvedbu “Vrata Pendeta” na festivalu Monoplay u Zadru. Tijekom studija surađuje na plesnim projekatima koreografa Ellen van Schuylenburch, Jasne Layes Vinovrški, Francesca Scavette, Milana Tomašika i dr. Jedna je od osnivačica i aktivna članica umjetničke organizacije Škvadra u sklopu koje sudjeluje kao izvođačica u predstavama “Ne čujem te, mrak je”, “Punopravno”, “Plaža” i “Monomit”. Od 2019. članica je Zagrebačkog plesnog ansambla, gdje pleše u nagrađivanim predstavama Alexandre Madsen, Ferenca Fehera, Roser López Espinosa, te realizira i vlastiti solo “Sjeta”, a od 2022. karijeru nastavlja kao freelance plesna umjetnica.

 

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu

Autor i redatelj: Karlo Hubak
Koreografija: Gendis Putri Kartini
Fotografija: Nina Đurđević
Produkcija: Zagrebački plesni centar / UO Teatrum / UO Tolstoj-promet, 2022.