Otvaranje sezone: DARKO RUNDEK I EKIPA

Rundek je za veliku obljetničku turneju ”Apocalypso Now” 2017. nakon sedam godina sa Cargo Triom, ponovo okupio veliki bend…

Rundek je za veliku obljetničku turneju ”Apocalypso Now” 2017. nakon sedam godina sa Cargo Triom, ponovo okupio veliki bend. On je ovaj put sastavljen većim dijelom od mlađih muzičara sa bogate i vibrantne nove zagrebačke scene. Nazvali su se “Rundek & EKIPA”. Bio je to inače standardni odgovor dugogodišnjeg šofera Rundek Cargo Orkestra i Trija kad bi ga na turnejama carinici na nekoj regionalnoj granici pitali koga vozi.

Ekipu sačinjavaju: Roko Crnić na bas gitari i bubnjevima, Silvio Bočić na bubnjevima, gitari i basu, Miro Manojlović na udaraljkama i vibrafonu, Igor Pavlica svira trubu, a Ana Kovačić svira saksofon i sintesajzer. Muzičari često mijenjaju instrumente. Svi pjevaju, osobito Darko Rundek, koji i svira gitaru.

Rundek: Moram reći da se osjećam zahvalan sudbini što smo se ovako lijepo našli i uživamo svirati zajedno,  i što publika sa nama rado dijeli taj užitak!

Nakon singlova Tamni jorgovan, Barbara i Pješčane olujeRundek & EKIPA su sa Andrejom Kurelec Košavić snimili fantastičan album MURA MURA, a u prosincu 2020te izlazi im BRISANI PROSTOR, po mnogim anketama album godine i dobitnik Porina za najbolji album alternativne glazbe.

Pratili su ga singlovi Unutarnji glas, Tko su svi ti ljudi, Mila i Voljeti stvarno. Autor pratećih videa je Roko Crnić, koji je uz Rundeka autor značanjog dijela tekstova i glazbe na BRISANOM PROSTORU.

Do jeseni 2022. Rundek&EKIPA su koncertno promovirali album, a jesen su posvetili dvadesetoj obljetnici Rundekovog albuma Ruke, na šest rasprodanih konceratau zagrebačkom KSET-u. Taj će program biti okosnica koncerata na proljeće i ljeto 2023. Na njemu je više pjesama sa spomenutog legendarnog albuma i neki rjeđe izvođeni materijali iz  pariške faze svirani na nov način, uz izbor iz hitova koje publika uvijek traži…

Rundek&EKIPA i dalje biraju (brisane) prostore u kojima započinje nova priča o našoj sadašnjosti i budućnosti, povezana sa od-rastom i radosnom skromnošću. Pojavljivat će se i u manjim sastavima i u što je moguće akustičnijem zvuku sa što manje struje i decibela. I ne brinite, nećete ih morati gledati na mjestima gdje se koristi jednokratna plastična ambalaža…

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu