Raspored sezona 2018

Dragi prijatelji Ulyssesa,

dvadesetu godišnjicu našeg i vašeg kazališta obilježit ćemo i ovoga brijunskog ljeta, uz mnoštvo koncerata izvrsnih glazbenika, nagrađivane predstave, svečanu premijeru te proslavu obljetnice osnutka ovog jedinstvenog kulturnog središta na Jadranu.

Sigurnost naših posjetitelja bit će nam, naravno, u prvom planu, poštivat ćemo sve upute Stožera civilne zaštite i omogućiti sve potrebne uvjete higijene i distance prilikom prijevoza publike, kao i na samom gledalištu. Broj ulaznica, nažalost, bit će reduciran u odnosu na prošle sezone.

Bez obzira na djelomično smanjen program, i ovog ljeta kazalište Ulysses priprema niz iznenađenja.

Proslavu 20. obljetnice obilježit ćemo bogatim programom u sklopu kojega će, uz veliki koncert Rade Šerbedžije i raznih gostiju, biti predstavljena retrospektiva našeg rada u protekla dva desetljeća, s dosad neprikazanim materijalima.

Igrat ćemo i prošlogodišnju uspješnicu „Tko se boji Virginije Woolf”, premijerno ćemo izvesti novu verziju predstave „Moj obračun s njima” Miroslava Krleže, a po prvi puta pripremamo i glazbeni ciklus „Dani gitare”. Glazbenici Damir Urban i Vlatko Stefanovski imat će samostalne koncerte, te će nam se pridružiti i glumac Zijah Sokolović s gostovanjem autorskog projekta “Lijevo desno glumac”. Prije početka sezone bit će objavljena knjiga o kazalištu Ulysses, koja otkriva što se događalo posljednjih dvadeset godina uz brojne detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti, iz perspektive mladog dramaturga Borne Vujčića koji je odrastao s Ulyssesom.

Radujemo se ponovnim susretima u kazalištu pod zvijezdama, a redovno ćemo vas i dalje obavještavati o svim detaljima oko predstava i koncerata.