Autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić: Zemlja vukova

”Teško je kad si iz malog mjesta. Puno se od tebe očekuje”

Tonka

Autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić:
ZEMLJA VUKOVA
Monodrama
Redateljica: Gala Nikolić

LOKACIJA: Ljetno kino, Veliki Brijun
Polazak broda iz Fažane u 20:00 sati

 

O PREDSTAVI

“Zemlja Vukova” autorski je projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić, dviju prijateljica, kolegica i vještica. Ideja se, kažu Tonka i Gala, rodila jedne obične subotnje večeri, uz čašicu crnog vina i toplih razgovora, da bi tijekom proljeća 2020. nastala i predstava.
Autentično njihova i prožeta autobiografskim elementima.

Predstava prikazuje kako Lika, ili bilo koja druga mala zajednica, utječe na sudbine triju Ličanki u različitim stadijima života.

Žanrovski odjekuje crna komedija s elementima apsurda. One je vole zvati “drama s prstohvatom luđačkih trenutaka”.

“Zemlju Vukova”, svoju debitantsku monodramu, izvodi Tonka Mršić rodom iz Gospića. Završila je preddiplomski studij na APURI u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, nakon čega je magistrirala glumu na istom sveučilištu. Ima crnu neukrotivu kosu, prezire rat, a za rođendan bi najviše od svega željela voljela dobiti kravu.

Gala Nikolić također je završila preddiplomski studij u Rijeci u klasi Lenke Udovički i Rade Šerbedžije. Trenutno nastavlja svoj diplomski studij glume u Los Angelesu na California Institute of The Arts, a ovo joj je prva, ali ne i zadnja, predstava koju režira. Ima crvenu neukrotivu kosu , prezire rat i najviše od svega bi voljela postati vila na jedan dan.

 

Posebne zahvale našim zauvijek učiteljima, Lenki Udovički i Radi Šerbedžiji, koji su svojom podrškom u naša bića utkali hrabrost i beskompromisnu maštu. I bez kojih ne bismo poimale umjetnost kakvu znamo. Također zahvale Maši Magzan i Olji Lozici te našim prijateljima i roditeljima na podršci.

Predstava je financirana od strane Studentskog Kulturnog centra u Rijeci.

 

.

Izvedbe

  • Redovna predstava
    16.08.2021 20:00

Redateljica: Gala Nikolić
Autorice teksta: Tonka Mršić i Gala Nikolić
Majstor svijetla: Marin Lukanović
Grafički dizajn: Filip Koludrović
Autorica videa: Sara Blažić
Slikarica: Đana Kršulja
Fotografija za plakat: Miranda Legović
Glazba: Narodne pjesme Like

Igra: Tonka Mršić