Uliks – Odiseja – Kazališna galerija

Novi projekt Kazališta Ulysses, koji će svoju premijernu izvedbu imati 18. srpnja 2020. godine, inspiriran je čuvenim Joyce-ovim romanom. Upravo je njegov Uliks nit vodilja koja spaja cjelinu raznovrsnih redateljskih pristupa i estetika. Autori pojedinačnih cjelina, kazališni, glazbeni i likovni umjetnici eminentni su hrvatski i međunarodni umjetnici koji su stvarali, sudjelovali u jednom ili više brojnih projekata tijekom dvadeset godina postojanja Kazališta Ulysses, dali važan umjetnički doprinos ili su pak jednostavno prijatelji Ulysses-a. Redateljica Lenka Udovički, osim režije jedne od cjelina, u suradnji s dramaturginjom Željkom Udovičić Pleština, umjetnička je spona i dramaturška podrška spoju mozaičnih jedinica u jedinstvenu estetsku cjelinu.

 

Autori pojedinačnih cjelina projekta su: Matija Ferlin, Dario Harjaček, I. M. Klif, Patrik Lazić, Paolo Magelli, Ana Miljanić, Nigel Osborne, Livija Pandur, Selma Spahić, Zijah Sokolović, Lenka Udovički, Damir Urban, Borna Vujčić i Rajna Racz te Staša Zurovac.

 

Austro-ugarska tvrđava, jednako kao i otok Mali Brijun, slojevita je ambijentalna pozornica ove kazališne galerije nezavisnih prostora. U okviru i oko tvrđave bit će otvorena i zatvorena prizorišta kojima će se publika kretati. Svaki od tih prostora će imati natpis, povezivat će ih kratke upute, nalik na muzejske, koje označavaju temu i poglavlje romana, povijesne i kulturološke okolnosti i reference te imena umjetnika koji u njemu sudjeluju.

 

 

Produkcija:

Kazalište Ulysses

 

Koprodukcija:

Beogradsko dramsko pozorište, Kamerni teatar 55, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Pandur.Theaters, Festival Ljubljana, Istarsko narodno kazalište.

Izvedbe

 • Redovna predstava
  17.07.2020 19:30
 • Premijera
  18.07.2020 19:30
 • Redovna predstava
  19.07.2020 19:30
 • Redovna predstava
  20.07.2020 19:30
 • Redovna predstava
  21.07.2020 19:30