Satovi plesa za odrasle i napredne

Autorski tim i izvođači oslanjaju se na esenciju ljubavi prema životu koja krasi roman predložak, čak i u samom naslovu. Zurovac mašta o umjetnosti i kazalištu dostupnom svima unutar svog najvišeg etičkog i humanog kodeksa.

MJESTO ODRŽAVANJA: Veliki Brijun, Ljetno kino
POLAZAK BRODA: 20:00

Cijena ulaznice: 80 kn / 50 kn

.
Spajajući ples, kazalište i edukaciju, Staša Zurovac na Brijune dovodi projekt koji se već šest mjeseci priprema u Linzu. U tamošnjem Hrvatskom Domu ovaj koreograf okupio je ljubitelje kazališta i plesa radi nastanka predstave imena Tanzstunden für Erwachsene und Fortgeschrittene (TEF).
Kazalište Ulysses i Hrvatski Dom Linz u suradnji će predstaviti publici ovo djelo nastalo po motivima istoimenog čuvenog romana češkog pisca Bohumila Hrabala. Roman se u predstavi ne prati potpuno i doslovno, već služi kao oslonac.
Autorski tim i izvođači oslanjaju se na esenciju ljubavi prema životu koja krasi roman predložak, čak i u samom naslovu. Zurovac mašta o umjetnosti i kazalištu dostupnom svima unutar svog najvišeg etičkog i humanog kodeksa. To je živi susret onih čija se mašta i međusobna ljubav nalaze u istom prostoru i gdje susret pretvara publiku, izvođača, prostor i trenutak u jedan svijet.
Ovakav sraz mogao bi se nazvati prirodnom selekcijom prostora i vremena za odabir pravih ljubavnika, ili u ovom obliku, susret amatera i kazališnih profesionalaca u kreativnom procesu.

 

 

 

Izvedbe

Autor/Koreograf: STAŠA ZUROVAC
Skladatelj: MARJAN NEĆAK
Scenografkinja i kostimografkinja: BJANKA ADŽIĆ URSULOV
Oblikovatelj videa: MARIN LUKANOVIĆ