Kesey Ken/Dale Wasserman: Let iznad kukavičjeg gnijezda / Beogradsko dramsko pozorište

Konstantna borba za slobodu duha prati cijelu predstavu, a vjerujemo da ćete nakon nje biti potaknuti razmišljanjima o istoj.

Kesey Ken/ Dale Wasserman:
LET IZNAD KUKAVIČJEG GNIJEZDA
Redatelj: Žanko Tomić

PRODUKCIJA: Beogradsko dramsko pozorište

LOKACIJA: Tvrđava Minor, Mali Brijun
Brod iz Fažane polazi u 20:30 sati

 

O PREDSTAVI

 

Predstava „Let iznad kukavičjeg gnijezda” crnohumorna je satira o pojedincu u reperesivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha.

Slavni dramaturg Dale Wasserman adaptirao je istoimeni roman u predstavu koja se godinama igrala u kazalištima širom Sjeverne Amerike, pa je samim tim svoju popularizaciju doživjela i na drugim kontinentima. Filmska je pak adaptacija  (One Flew Over the Cuckoo’s Nest) iz 1975. godine doživela veliki uspjeh i skupila gotovo sve važnije Oskare.

Priča “Leta iznad kukavičjeg gnijezda” događa se u ustanovi za mentalno oboljele u Oregonu, gdje se sve poremeti dolaskom Randlea McMurphya, zatvorenika koji je svoju kaznu odlučio lagodno odslužiti u bolnici umjesto u zatvoru. Ono što je za McMurphyja u početku igra pretvorit će se u ozbiljnu borbu za prava i slobodu duha, zbog koje će se na kraju i sam, izmučen nasilnom i prinudnom terapijom elektrošokovima, uistinu pretvoriti u čovjeka koji je izgubio ne samo bitku s represivnim sistemom već i, u doslovnom smislu riječi, zdrav razum…

Glavnu ulogu u predstavi igra sjajni Dragan Bjelogrlić!

 

.

Izvedbe

Događaj je završio ili trenutno nije na rasporedu

Redatelj: Žanko Tomić
Prevoditelj: Đorđe Krivokapić
Scenograf: Zoran Ristić
Kostimografkinja: Jelisaveta Tatić Čuturilo
Autor glazbe: Aleksandar Simić
Scenske borbe: Aleksandar Tasković
Specijalni efekti: Tomislav Magi
Stručna suranica: Sandra Stanković, psihoterapeut
Organizator: Srđan Obrenović
Inspicijentica: Zorica Popov

 

Igraju:

Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boda Ninković, Jovo Maksić, Milan Čučilović, Daniel Sič, Marko Živić, Srđan Dedić/Nenad Gvozdenović, Savo Radović, Milica Zarić, Rade Marković, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Aleksandar Jovanović, Zoran Đorđević, Maja Ranđić, Anka Gaćeša Kostić