Međunarodni odnosi

MEĐUNARODNI KAZALIŠNI PROJEKT

Kazalište Ulysses ključna je točka ispreplitanja umjetnosti Istoka i Zapada. Inovativan pristup umjetnosti učinili su ga jednim su od najznačajnijih i najuspješnijih kulturnih događaja u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi u posljednjih dvadeset i pet godina. Kazalište Ulysses osnovali su glumac Rade Šerbedžija i pisac Borislav Vujčić 2001. godine, na Brijunima, u netaknutom sjevernom dijelu Jadrana.

Svako ljeto, Ulysses nudi inovativno iskustvo ljubiteljima umjetnosti i prirode iz cijeloga svijeta, s novim postavama klasičnih drama, svjetskih premijera, koncerata, recitala i čitanja. Gotovo svi ljetni nastupi odvijaju se pod otvorenim nebom u 150-godišnjoj austrougarskoj tvrđavi Minor, u kojoj se nalaze tri odvojena amfiteatara na različitim razinama.

Prije svega, Ulysses je estetsko i intelektualno okupljalište različitih umjetnika i kultura, pokretački je prostor umjetničkim istraživanjima aktualnog trenutka. Ulysses je kazalište koje otvara kritičke dijaloge u javnim forumima te traži odgovore na pitanja koja današnje vrijeme okrutno postavlja.

Kazalište Ulysses surađuje s kazalištima i umjetničkim organizacijama iz cijele Europe i svijeta kako bi njihove produkcije bile prikazane na Brijunima, ali kako bi se Ulyssesove predstave predstavile u inozemstvu. Kazalište Ulysses želi biti ključna karika kulturne razmjene u našoj multikulturalnoj regiji.

 

MISIJA

Odjel međunarodnih odnosa Kazališta Ulysses aktivno radi s kulturnim institucijama i umjetnicima iz Europe kako bi oni svim radom doprinijeli programu Kazališta, bilo kao gostujuće produkcije ili u smislu suradnje, te kako bi se Ulyssesove produkcije prikazale u kazalištima izvan zemlje.

Također, naš je cilj promoviranje kazališnih i drugih umjetničkih aktivnosti Ulyssesa usmjerenih prema kulturnom turizmu. Želimo Ulysses učiniti dostupnijim posjetiteljima, osobito putem suvremenih tehnologija, kako bi kazalište na lokalnom jeziku bilo razumljivije kulturnim turistima iz cijeloga svijeta.

 

KONTAKTI

 

Direktorica međunarodnih odnosa

Lidija Udovički

E-mail: lidia@ulysses.hr

Telefon: +385.99.876.0323

Adresa: Trg Sv. Kuzme i Damjana 5, 52212 Fažana, Croatia

 

Izvršni direktor međunarodnih odnosa

Mario Gigović

E-mail: offfice@ulysses.hr

Telefon: +385.91.169.9026