Predstave sezona 2018

Predstava

Gostovanje u Zagrebu – Brecht: Dobri čovjek iz Sečuana

Studij glume i medija UNIRI

Ulysses prije ljeta u Zagrebu! Veliko nam je zadovoljstvo objaviti kako će se 10. svibnja u 20h u Zagrebu u Teatar EXIT održati izvedba predstave "DOBRI ČOVJEK IZ SEČUANA"! Ulaz je besplatan!

Predstava

Kristian Novak: Ciganin, ali najljepši

Ivica Buljan

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu gostuje na Malom Brijunu

Predstava

Rollercoaster

Katarina Đurđević

Svaki dan nosi nove izazove. I iste poslove. Kako odraditi sve dnevne obaveze, biti neumorna, odgovorna a ipak se i zabaviti? Da li je život ono što same odlučujemo ili nas rutina svaki put prevlada i pobijedi naše odluke? Jednoličan ritam života, mehanički način rada, po navici, sa svom težinom i brzinom, dobija novu dimenziju kada se pojavi mogućnost ljubavi. Koga biramo? Što ustvari želimo?

Predstava

Euripid: Bakhe (ZKM)

Lenka Udovički

Predstava

B. Brecht: Dobri čovjek iz Sečuana

Studij glume i medija UNIRI

Što bi bilo kad bi Bog posumnjao u svijet koji je stvorio?

Predstava

Zijah A.Sokolović: Glumac…je glumac…je glumac

Kultna predstava koja ove godine slave svoju 40. obljetnicu! Mnogi se nisu ni rodili, a predstava se već igrala u Beču, Parizu, Varszawi, Londonu, Berlinu, New Yorku, Sydneyu, Rimu, Ljubljani, Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Podgorici, Skopju…

Predstava

Shakespeare ljetne noći – varijacije

Lenka Udovički, Željka Udovičić Pleština, Nigel Osborne i Rade Šerbedžija

Četiri stotine godina prošlo je od Shakespeareove smrti i stoga sa svih svjetskih pozornica "pljušte" njegove neprolazne misli, dobro poznati stihovi, legendarni zapleti. Stižu do publike na različitim jezicima, novim prijevodima, drugačijim čitanjima - ali istom snagom potvrđujući njegovu veličinu, neprolaznost i suvremenost.

Predstava

W. Shakespeare: Kralj Lear

Lenka Udovički

Od svih kraljevskih Shakespeareovih drama Kralj Lear više od svih zahtijeva uvođenje u pejzaž. Čak i najiluzionističkija scenografija, dekoracija je, kako primjećuje Kott, proizvoljna i nedostatna. Uvođenje Leara u pejzaž, izbor vremena, neprestano otvara pitanje: gdje i kada?

Predstava

Sofoklo: Antigona – 2000 godina kasnije

Lenka Udovički

Mi moramo progovoriti, naravno, o aktualnom vremenu, otvoriti dijalog o pitanjima koja nas muče i okružuju, o prevrtljivosti naroda koji se uvijek istim žarom priklanja pobjedničkoj strani, a s druge strane o problemu svima poznatog vlastohleplja i ratova, pa time i povijesti, koja ne samo da određuje nego i upravlja našom sadašnjošću.